Pirkanmaan Vedenkäsittely

Blogit

Kuinka sovittaa opiskelu kiireiseen yrittäjän arkeen ja samalla kasvattaa liiketoimintaa?

Tänään haluan jakaa tarinani siitä, miten opiskelu yrittämisen kanssa samaan aikaan on vaikuttanut uraani ja asiantuntijana kehittymiseen yrittäjyyden maailmassa. Lähtekäämme siis matkalle opintojeni alkupisteestä ja polustani kohti yrittäjyyttä ja asiantuntijuutta.

Opiskelu ja uuden oppiminen on elämän pituinen matka. Tässä viimeisimpiä työn alla olevia teoksia.


Tasapaino koulutuksen ja liiketoiminnan välillä

Vuonna 2006 sain Tuotantotalouden tutkintoni (KYAMK, Kotka) maaliin. Uuden oppimisen jano kuitenkin johdatti minut vuosia myöhemmin talotekniikan opintoihin (TAMK, Tampere). Tämä tarkoitti sitä, että yrittäjyyden ohella tekisin töitä täysipäiväisenä opiskelijana.

Vuonna 2017 valmistuin LVI-insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Neljä vuotta kestäneet päiväopinnot ja yrittäjyys eivät aina kulkeneet käsi kädessä, mutta minulle se oli vain yksi haaste selätettäväksi. Neljän vuoden aikana panostin opintoihin kolme päivää viikossa, ja loput päivistä omistin yritykseni kehittämiselle. 

Korkeakouluajalta sain paljon arvokkaita kokemuksia. Opinnäytetyössäni syvennyin vedenkäsittelyn maailmaan, jonka työstäminen tarjosi minulle paitsi tietoa, mutta myös arvokkaita kohtaamisia talotekniikan alan ihmisten kanssa. Asioiden priorisointi tuli kouluaikoina hyvin tutuksi ja opin tekemään parempia päätöksiä liiketoiminnan kannalta. Esimerkiksi minkälaisia asiakkuuksia hoitaisin, jotta se olisi mahdollisimman tuottavaa liiketoiminnan kannalta. Ennen kaikkea lisäopinnot ovat antaneet paljon lisäarvoa ja uusia näkemyksiä omaan liiketoimintaani ja yritykseni kasvun tueksi.

Uuden oppiminen tuo varmuutta asiantuntijuuteen

Vaikka yrittäjyys on monelle houkutteleva ajatus, sen varjopuolena voi olla tietynlainen epävarmuus ja epäilys omasta osaamisesta. Minulle ratkaisu oli suorittaa Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (YJEAT). Se ei pelkästään lisännyt tietoani ja taitojani, vaan antoi minulle myös arvokkaita kaupallisia mahdollisuuksia ja uusia kontakteja. Satsaus lisäkouluttautumiseen voi muuttaa koko urapolkua.

Miten nämä lisäopinnot ovat sitten auttaneet minua yrittäjänä? Ensinnäkin, ne ovat tuoneet lisää tietoa ja laajentaneet verkostoani entisestään. Olen myös saanut mahdollisuuden oppia muilta alan ammattilaisilta ja tietenkin saanut vertaistukea. 

Verkostojen voima

Olen koko yrittäjyyteni ajan panostanut vahvasti kontaktieni tarjoamaan kärkitietoon ja seurannut alan kehitystä aktiivisesti. Lisäksi olen hyödyntänyt verkostoja ja kirjallisuutta, pysyäkseni aina ajan tasalla toimialan muutoksissa. Koulutus ja yrittäjyys ovat yhdessä olleet minulle iso mahdollisuus – lisäopintojen avatessa samalla uusia ovia.  Tämä on ollut minun tapa kasvaa ja kehittyä yrittäjänä ja haluan siksi kannustaa myös muita pitämään tätä vaihtoehtona omalla urapolullaan. Tarinani on hyvä esimerkki siitä, että onnistumiseen on monia eri vaihtoehtoja ja kaikesta selviää.

Verkostoituminen ja jatkuva oppiminen on yhä minulle ehdotonta, ja haluan kannustaa myös sinua jakamaan omia kokemuksiasi ja oppimiasi asioita muiden kanssa. Olen todella kiinnostunut kuulemaan teidän tarinoita ja kokemuksia opinnoista sekä yrittäjyydestä ja miten ne ovat vaikuttaneet teidän urapolkuihinne.

Laitahan viestiä ja verkostoidu kanssani vaikkapa etäkahvien äärellä, tai esimerkiksi LinkedInissä!

Hannu Haanpää, 044 367 6623 tai hannu@elector.fi

Opiskelun ja yrittämisen pystyy yhdistämään hyvällä suunnittelulla!